fredag 5 december 2008

P3 Guld bryter tankemönster och Saudiarabien rockar loss

P3 Guld har i år bestämt sig för att slå ihop kategorierna årets manliga artist och årets kvinnliga artist till rätt och slätt årets artist. Beslutet är klockrent. När man tänker efter finns det faktiskt ingen som helst anledning till att skilja mäns och kvinnors prestationer åt i sammanhang som dessa. Ett väldigt enkelt, men ack så effektivt sätt att bryta invanda tankemönster om män och kvinnor. Way to go P3!

Annan uppfriskande musiknyhet: Det saudiarabiska rockbandet (!) Accolade gör succé på nätet (i skrivande stund har deras låt Pinocchio spelats upp 86,425 gånger på myspace). Förutom att det är uppfriskande med ett rockband från mellanöstern överhuvudtaget så består bandet dessutom av kvinnliga collegestudenter. Rätt imponerande med tanke på att de fyra medlemmarna lever i "världens mest kvinnohatande land", där en kvinna varken får köra bil eller rösta utan tillåtelse från en
man.

Först donken, sen drar vi och repar!

Rock on sisters!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Markus Berensson sa...

Priser är bra marknadsföring så även om det kan ses som en vinst ur ett genusperspektiv att två pris reducerats till ett är det nog ett antal band, artister och skivbolag som hänger läpp.

Markus Berensson sa...

Jag gillar det nya greppet på bloggen för övrigt.

Klara sa...

men nu blir ju priset så mycket mer värt, den vinnande artisten har ju slagit ut ALLA..!

angående layouten så är den under utformning (tänkte t ex just på att färgskalan är alldeles för lik er).