onsdag 4 februari 2009

Moderaternas jämställdhetsgrupp fyller inte ut kavajen

Hillevi Engström m.fl. från moderata utvecklingsgruppen ”Lika möjligheter” skrev igår på SvD:s Brännpunkt om den skeva könsfördelningen i börsbolagens styrelser. Utvecklingsgruppen syftar till att förnya moderaternas jämställdhetspolitik, och i en artikel på moderaternas hemsida intervjuas Engström om gruppens ambitioner och mål. Hon får frågan om vad jämställdhetsgruppens fokus kommer att ligga på:

”Att förnya politiken och komma med konkreta förslag, att våga sticka ut och tänka nytt och att öka moderaternas närvaro i debatten!”

Det låter ju gött. Jämställdhetsdebatten i framförallt dagsmedia är ju inte direkt bortskämd med nytänkande och konkreta förslag. Men vad kom gruppen egentligen fram till i gårdagens artikel? Jag citerar de ”viktigaste” punkterna:

”Det verkar som om det uttalade jämställdhetsmålet i koden för bolagsstyrning /…/ inte betyder någonting”
”Kvinnor behövs som företagare”
”När ska vi se en förändring i börsbolagens styrelser, så att könskvotering kan undvikas?”

Jämställdhetsgruppen med Hillevi i spetsen vill tydligen undvika kvotering i största möjliga mån, men presenterar inga alternativ till hur en jämnare könsfördelning istället kan uppnås. Att säga att ”kvinnor behövs som företagare” är ju långt ifrån tillräckligt och lär knappast skapa förändring. Resten av artikeln bestod enbart i statistik om kvinnors underrepresentering samt ordbajseri om att jämställdhet är bra. Var är nytänkandet? Var är de konkreta förslagen? Och modet att sticka ut? Det enda gruppen uppnår är ju att öka moderaternas närvaro i debatten.

Inga kommentarer: