söndag 19 april 2009

Vem ser till att falukorven står på bordet?

Tilde de Paula intervjuar Cecilia Wikström om EU-valet i TV4 Nyhetsmorgon. Den självklara frågan till en kvinna i karriären dyker upp: 

"Du är ju tvåbarnsmamma /.../ hur kombinerar man uppdraget som EU-parlamentariker i olika delar av Europa med rollen som mamma?"

de Paula inflikar snabbt att hon inte ställer denna fråga till Cecilia för att hon är kvinna, utan att hon hade ställt samma fråga till en man. Bullshit.

För det första känns det totalt irrelevant att fråga henne om barnen när intervjun ska handla om att motivera folk att rösta den 7:e juni. Och för det andra är den där ursäkten att hon hade ställt samma fråga till en man ganska lam. Sträcker hon sig till att försvara sin egen frågeställning innan Cecilia ens hunnit svara känns det ganska uppenbart att hon borde inse det dumma i att ställa frågan från första början. de Paula nöjer sig dessutom inte ens med svaret hon får, utan pressar Cecilia Wikström att till sist svara på vem det är som egentligen ser till att falukorven står på bordet. Ren idioti. Vad är det här för journalistik egentligen?

Inga kommentarer: