tisdag 19 maj 2009

Damned if you do, damned if you don't?

På aftonbladet.se:s "kvinnosite" Wendela kan man att läsa att barnlöshet är ett hot mot karriären. Vilket är rätt överraskande med tanke på att man som kvinna alltid fått höra att det är barn som är ett hot mot karriären.

Wendela är för övrigt är en ganska medioker historia. Artiklar om katolikernas nya sexbibel (!) trängs med allmänna artiklar om barn. Ok, att barns påverkan på karriären är av mer intresse för kvinnor kan jaghålla med om, men även pappor kanske är intresserade av att läsa om barns besök i skogen? Som vanligt i media är allt barnrelaterat kvinnorelaterat. Dubbelsuck.

Oroa dig inte, morsan är på väg!

Hur som, satsningen har iaf rätt bra krönikörer. Läs vad Daniel Pernikliski har att säga om kvinnor i arbetslivet här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

maja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
maja sa...

Barn borde ju rimligen påverka mäns karriärer och därmed borde det ju rimligen intressera män också. Björk ville ju ha förbud för småbarnspappor att heltidsjobba och individualiserad föräldraförsäkrning, när hon sa att män borde bli mer som kvinnor istället för att kvinnor ska bli som män.(och så denna märkliga biologiska feminism att ta ställning till va...) Men tji fick hon, alla ville bara anklaga henne för att ta oss tillbaka till hemmafrulandet.