måndag 14 december 2009

Sveriges bråkigaste kvinnor

Som en räddande ängel kom inslaget på nyhetsmorgon i morse. Tidningen Passion for Business utser 2009 års bråkigaste kvinnor som gjort en insats för jämställdheten i näringslivet och arbetslivet i stort.


"Det här är kvinnor som inte bara är kompetenta och framgångsrika utan som genom att ta täten och ofta en hel del smällar, synliggör strukturerna, så att vi alla får det lättare att ändra på den ordning som säger att män ska vara överordnade kvinnor."


Att läsa om dessa kvinnor och deras medvetenhet och styrka får mig för en stund att glömma alla de interpellationsdebatter rörande jämställdhet jag i veckan plöjt igenom. Det är lite som ett slag i ansiktet att varje dag få upptryckt på dataskärmen det faktum att det sitter personer i Sveriges riksdag som anser att jämställdhet inte är något som skall tvingas fram. Det måste få ta den tid det tar. Merparten av dessa är män. För att citera en moderat herre som först och främst lyfter fram att han tillsammans med sin livskamrat varit delaktig i familjelivet och ”fött upp tre barn”.

"Hushållstjänster, barnomsorgspeng och jämställdhetsbonus har diskuterats – det senaste som exempel på ett sätt att försöka locka fram ytterligare jämställdhet mellan kvinnor och män. Det ska inte tvingas fram. Jag tror att det är en dödfödd väg att gå eftersom behoven är så olika."


If I were a boy osv. I rest my case.

Nu ska jag läsa listan igen och lyssna jävligt jävligt högt på Spice Girls
1 kommentar:

Klara sa...

det här med "jämställdhet på naturlig väg" är onekligen något av många alliansledamöters mantra. det är liksom fusk om man vill hjälpa den på traven.

up yours säger jag.