lördag 6 mars 2010

Hurra för PIFF (och Robinson-Martin)!

Såhär i RUT-tider* är det lätt att glömma en mycket viktigare valfråga, nämligen den om individualiserad föräldraförsäkring. Jag hoppas hoppas hoppas att åtminstone de rödgröna kommer ta den här frågan på allvar och inte fega ur. När man läser citat som det nedan inser man exakt hur viktigt det är med offensiv lagstiftning i det här fallet:

" -Pappaindex ökar betydligt långsammare än i början av 2000-talet, säger TCOs ordförande Sture Nordh. Det kommer att ta lång tid innan vi har uppnått målet om ett jämställt uttag, 51 år för riket som genomsnitt. Det varierar också regionalt, från 24 år i Kronobergs län till 600 år i Västmanland."

Yay, grattis Västmanland!

Hur som helst, det är valår och landet har börjat vakna. Framför allt har papporna börjat vakna, Robinson-Martin (av alla människor) har lanserat portalen coolapappor.se, i syfte att "inspirera pappor att stärka sig i sin papparoll", och det gillar vi ju.

Sedan har vi ett något mer politiskt projekt, nämligen startandet av PIFF - Pappor för individualiserad föräldraförsäkring, PIFF är ett partipolitiskt obundet nätverk som vill vad de heter och menar allvar

Det gillar vi ännu mer tror jag.

* det kommer ett RUT-inlägg i sinom tid, under förutsättning att jag får ordning på min förvirrade tankevärld

Inga kommentarer: