söndag 11 april 2010

Män om förtryck

Inte så många inlägg på sistone, men så blir det lätt när den spanska solen kallar. Kan dock rekommendera ett ganska intressant program på Svt Play, där Claes Borgström, Pär Ström och Niclas Järvklo (maskulinitetsforskare) diskutera mäns förtryck av kvinnor och orsakerna bakom det.

Programmet heter Annas Eviga och kan ses här. Det är kanske inget revolutionerande som sägs, men har du en halvtimme över så är det ju alltid underhållande att beskåda Strömmen försöka hävda det strukturella kvinnoförtryckets icke-vara (spoiler alert: det går inte så bra).

2 kommentarer:

Anonym sa...

På vilket sätt gick det inte så bra för Ström? Han hade väl betydligt mer belägg för sina påståenden än vad Borgström hade. att han dessutom var ensam mot tre stycken gjorde bara hans insats ännu bättre.

Klara sa...

Vilka belägg/argument hade Ström som inte blev bemötta med vettig kritik? Iofs, det beror väl på hur man definierar vettig, och jag är rätt säker på att du har en annan definition än vad jag har.

Dock, även om jag inte håller med om vad Ström säger, så är jag på allvar imponerad av att han orkar ställa upp i sådana här sammanhang då han alltid är i klar minoritet.